Ovnspannekake med bær

Ingredienser

Trinn 1

Trinn 2

Instruksjon

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Tilsett melk litt etter litt og pisk det hele sammen til en pannekakerøre. Tilsett egg og rør godt til alt er skikkelig blandet. La røren stå og hvile et kvarterstid. Smør en stor ildfast form. Fordel de dypfryste bærene utover formen og hell røren over. Sett kaken inn i 225 gr. varm ovn og stek den ca. 35 minutter. Kaken kan fint spises slik. Til festutgaven lages vaniljekrem. Pisk eggeplommer og sukker i en liten kjele. Kremen blandes i under pisking. Kjelen settes på platen og inneholdet pisker kraftig til kremen tykner og blir blank. (må ikke koke). La kremen avkjøles noe før du rører inn vaniljesukker. Bre kremen utover toppen av ovnspannekaken. La bjørnebærene renne godt av og pynt med dem på toppen av herligheten.

Bilde (0) av oppskrift for Ovnspannekake med bærBilde (1) av oppskrift for Ovnspannekake med bær